Jean Henry Dunant vállalkozó, arról álmodozott, hogy legyen egy szervezet a világon, amely segítséget nyújthat bárhol, bármikor, bárkinek megkülönböztetés nélkül. A szervezet megalapítását az 1859-s Solferinói csata ösztönözte, mely óriási áldozatokat követelt. A vállalkozó látva a csata véres áldozatait, és sebesültjeit kereste a segítségnyújtás lehetőségét. Így indult 150 éve egy eszme, melynek hatására 1863-ban megalakult a Vöröskereszt.
A Vöröskereszt és a Vörös Félhold a Világnapon 150 éves emberbaráti tevékenységét a sebezhetőség szolgálatában vállalt folyamatos elkötelezettségét ünnepli világszerte.
A Magyar Vöröskereszt Barcsi Szervezeti egységének vezetője Jádiné Karádi Anita. Mint megtudtuk tőle, e napon, Barcson véradást szerveztek, melyen megjelent 104 önkéntes donor, ebből vért adhatott 86 fő.
Ma Szulok és Kálmáncsa települése van véradás, összesen 40 főre számítanak.Aktivistái, önkéntes segítői a Megyei Szervezet megyei ünnepélyén vettek részt, melyen 3 barcsi önkéntes segítő kapott ezüst, arany fokozatú kitüntető oklevelet és ajándékot.Gondoljunk arra, hogy ma nekünk, esetleg holnap Önnek lesz szüksége segítségre, vérre!
Kevés ennél nemesebb cselekedet, mint az önkéntes segítségadás van az életünkben.Pethes Róbert