„A mostani évtized a válság legyőzésének és egy újabb sikeres korszak alapjainak lerakásáról szólt. A következő évtized pedig a gazdaság további erősödésének, a növekvő béreknek, a népesség növekedésének, az egészség megőrzésének és az olcsóbb energiának, környezetünk megóvásának az évtizede lesz” - hangsúlyozta Kaposvár polgármestere.

„Kaposvár történelmének eddigi legnagyobb fejlesztési programját kezdtük meg. A cél nem kisebb, mint az, hogy a beruházások végeztével a kaposváriak jobban, még európaibb körülmények között éljenek” – fogalmazott a város polgármestere.

Szita Károly elmondta: munkahelyek már vannak, viszont a bérek tekintetében jelentősen előre kell lépni. A kaposváriaknak többet kell keresniük, magasabb fizetést kell kapniuk, mert különben a jó szakemberek itt hagyják a várost.

A polgármester hozzátette: elsősorban a magasabb bérek elérését szolgálja a Kaposvárt az autópályával összekötő, jó ütemben épülő M67-es gyorsforgalmi út, s az elkövetkező egy-két évben olyan új üzemek és gyárak fognak a megyeszékhelyre települni, amelyek fölfelé húzzák majd a kaposvári béreket. Ezek eredményeként elérhető az a cél, hogy a kaposvári bérek a nagyvárosok béreinek első felébe tartozzanak.

„Bár egy önkormányzat nyilván nem szólhat bele a fiatalok életébe, gyermekvállalási tervébe, ám tehet azért, hogy a ma még csak vágyott gyermekek világra is jöjjenek. Ezért indítottunk új támogatási programot Gyarapodó Kaposvárért elnevezéssel. Célunk elérését nagymértékben segíti majd az Orbán Viktor kormányfő által a hétvégén bejelentett újabb családvédelmi akcióterv” – mondta a városvezető. 

„A 21. századi Kaposvár zöld és okos város lesz. Ennek részeként olyan kaposvári energiapolitika építésébe kezdtünk, amely garantálja az ellátás biztonságát, a kiszámítható és megfizethető árakat és a természeti környezet megőrzését. Célunk nem kisebb, mint hogy 2030-ig leküzdjük energiafüggőségünket, s az alternatív energiák hasznosításával a lehető legnagyobb energiafüggetlenséget érjük el, csökkentve a károsanyag-kibocsátást és növelve a még olcsóbb energiaforrások használatát„ - mondta a polgármester.

A Szivárvány Kultúrpalotában tartott esten felszólalt Dr. Moizs Mariann, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója is, aki az egészségügyi fejlesztésekről beszélt annak kapcsán, hogy olyan program indítását kezdeményezte az önkormányzat, amelynek eredményeként Kaposvár 2030-ra az egyik legegészségesebb városa lesz Magyarországnak.