Ígéretes fiatal Pap Ákos, 17éves, aki magán ének szakos tanuló a barcsi zeneiskolában, Baranya megyében, Molvány településen él. Ákos súlyosan beteg, gyógykezelésre szorul, mely komoly pénzügyi megterhelést jelent a családnak, nem beszélve a kezelés számára ható kellemetlenségekről. Sorsát türelmesen viseli, szorgalmasan tanul és bízik gyógyulásában.
Tanára Veresné, Kimf Mária Tanárnő a fiúval betegségében együtt érez, s szolidaritásból fakadt az a kezdeményezése, hogy április 22-én 19 órakor jótékonysági hangversenyt rendeztek a Móricz Zsigmond Művelődési Központ kamaratermében, evvel is segítve Ákos gyógyulását.
Hangversenyen elhangzottak versek, zenei darabok, hangszeres kísérettel énekek. A darabokat előadták az iskola tanárai és tanulói. Műsort adott a Bárdos Lajos Gálakórus, és az ORFEUM társulat.A hangversenyen mintegy 220 fő vett részt, s fejezte ki szolidaritását Ákos felé. A belépőkből összejött pénzt a család anyagi gondjainak egyhítésére fordítják. Ez persze lehet, hogy csepp a tengerben, de jól mutatja az emberek összefogását, szolidaritását egy nemes ügyért, amikor egy fiatal, a jövő nemzedéke tagjának megmentéséről van szó.Pethes Róbert