„Míg néhány éve a munkanélküliség volt a gond, ma már egyre több területen jelentkezik a munkaerőhiány. Egy jó szakma annyit ér, mint egy diploma. Lasszóval fogják az építőipari munkásokat, építkezések állnak a szakemberhiány miatt, és szinte minden osztályra keresnek orvost a kórházak, s tárt karokkal várják az iskolákba a pedagógusokat. A börze jó lehetőséget teremt a munkáltatók és a munkavállalók találkozására”- mondta a megnyitón Gelencsér Attila, Kaposvár országgyűlési képviselője.

A rendezvény kiemelt célja volt, hogy álláshelyek közvetítésével hozzájáruljon a foglalkoztathatóság esélyeinek növeléséhez.

„Három műszakban dolgozom egy nagyvállalatnál, a munkám nehezen egyeztethető össze a családdal, szeretnék váltani. Érettségim van és egy OKJ-s papírom. Szeretnék informálódni a lehetőségekről, hátha találok a jelenleginél jobb munkát”- mondta a Helyi Híradóknak egy látogató, Szakály László.

A karriernapon széles választékot találnak az érdeklődők a betanított munkaköröktől kezdve a szakképzettséget igénylő munkákig. De felsőfokú végzettséggel rendelkezőkre is számítva, számos területre keresnek embereket. Egyszerre mutatkozott be az egészségügy, az élelmiszeripar, a kereskedelmem, a banki szektor, a textilgyártás és a gépipar.