A főkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárást. A rendőrök a nyomozásban beszerzett adatok alapján 2018. május 28-án több vidéki helyszínen is összehangolt akciót tartottak. A végrehajtott házkutatások alkalmával csaknem egy kilogramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

A nyomozók egy 27 éves tabi férfit, egy 25 éves tabi nőt, valamint egy 34 éves siófoki nőt fogtak el, akiket őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgattak ki, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet a Kaposvári Járásbíróság 2018. május 31-én elrendelt. Negyedik társukat, egy 44 éves zicsi férfit, szabadlábon hagyása mellett hallgattak ki gyanúsítottként.

Az eljárás során az üggyel összefüggésben további hat személyt hallgattak ki kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.