A megnyitón Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették és támogatták a város polgárait.

„Köszönetet mondok a tervezőknek és az építőknek is, a mérnököknek éppúgy, mint a kétkezi munkásoknak. Leginkább azonban Önöknek, kaposváriaknak, amiért hittek egymásban, és hittek abban, hogy mindazt valóra válthatjuk, amit közösen megálmodtunk.  Azonban még nem értünk az út végére. Célunk továbbra is az, hogy valamennyi kaposvári jobban élhessen” – mondta Szita Károly.

A rendezvényen a város és a megye előljáróin kívül a kormány képviselője is részt vett.

„A mai magyar kormány a vidékben látja Magyarország erejét, ezt 2015-től a Modern Városok Program, 2019-től pedig a Magyar falu program is bizonyítja” - mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség stratégiai és parlamenti államtitkára köszöntőjében. A miniszterhelyettes hangsúlyozta: a Modern Városok Program keretében 3800 milliárd forintfejlesztési forrás áll rendelkezésükre a hazai nagyvárosoknak.

A megnyitó gálaműsor színesítette, ahol a Csiky Gergely Színház művészei mellett a hazai könnyűzenei élet reprezentánsai a győri filharmonikusok és légtornászok is felléptek.

A megnyitóra zsúfolásig megtelt az Aréna, azoknak sem kell azonban elkeseredni, akik lemaradtak az eseményről. A közeljövőben több stadion bejárást is szervez az önkormányzat a városlakóknak, hogy mindenki megismerhesse Kaposvár új létesítményét. Az első rendezvény május 18-án lesz az Arénában, amikor az Ákos rajongókat várják koncertre.