A vizsgálatokon kizárólag 18 éven felüli személyek vehetnek részt, akik meghívót kaptak. A vizsgálatok ingyenesek Kezdés:8,30-kor, és 11,30-ig tart.
„A természet gyógyászatban a diagnosztikák lényege, hogy megtudjuk azt, ami már nem az egészség, de még nem jelentkezik betegség formájában.”Ez egy teljesen fájdalom és kellemetlenség mentes vizsgálati mód,mellyel azok a várható betegség bekövetkezések tárhatók fel, amelyeket időben ismerhetünk fel és a prevenció gyógyszermentesen  oldható meg. Minden időben megismert figyelmeztető jel, tünet, akár életet is menthet.
A bőrdiagnosztikai vizsgálat arra mutat rá, hogy szervezet mennyire áll ellen az allergiáknak, vitaminháztartása kellőképpen ellátott, jelenlegi étrendje és folyadékfogyasztása optimális e?Íriszdiagnosztikai vizsgálat során minden szokásos és hosszadalmas procedúra nélkül képet kaphat arról, hogy milyen állapotban vannak szervei, ideg és immunrendszere. Az eljárással rávilágítanak, hogy mely szervére kell hangsúlyt fektetni.
Az íriszdiagnosztika az alternatív gyógyászat egyik formája, amiben a páciens egészségi állapotát a szivárványhártyán látható színek, minták és egyéb jellegzetességek alapján állapítják meg. A megfigyeléseket az írisztérképpel vetik össze, amik az íriszt részekre osztják. Az egyes zónák az emberi test részeinek felelnek meg. A vizsgálat eredményei alapján következtetni lehet a szervezet tulajdonságaira, betegségekre. Az írisz sokkal előbb észleli a bajt, mint mi magunk, éppen ezért megbízható prevenciós, betegségmegelőző program.A vizsgálati eredmények alapján szakemberek konzultálnak a vizsgált személlyel és tanácsot adnak a további, szükséges orvosi kivizsgálásokra, illetve az otthoni kezelésekre, életvitel korrekcióra.Van arra is lehetőség, hogy a vizsgált személyeknél oxigénszint mérést is végezzenek. Az oxigén hiányt leggyakrabban a környezetszennyezés, a mozgáshiányos életmód, az alkohol, a dohányzás vált ki. Az oxigénhiány következtében gyengül az immunrendszer, és krónikus betegségek alakulhatnak ki. A vizsgálat lézeres eljárással történik.
A vizsgálat eredményeit a vizsgált személy kézhez kapja, a vizsgálatot végző anonim módon rögzíti, és az adatvédelmi törvény/1995.évi CXIX törvény/értelmében csak arra használják fel, hogy továbbiakban kedvező ajánlattal felkereshessék a vizsgált személyt.
A vizsgálatok hasznosak és elkerülhetők a hosszas várakozások a vizsgálatokra,az egészségügyi intézetekben.Health of Life/Pethes Róbert