A sportolás kis életkortól fontos eleme az egészséges életmódnak. A különböző betegségek viszont már kis életkorban megjelennek, sok esetben, mint például a cukorbetegség, sokszor rejtve marad, amíg egy véletlenszerű, vagy tervezett szűrővizsgálat nem mutatja ki. A későn észrevett betegség viszont már szövődményeket is okozhatott. Ezért fontos időszakonként egészségügyi szűrésen részt venni, gyermeknek és felnőttnek. Gyermekek estében a szülők felelőssége áll fent.Ennek felismerése vezette a Barcs és Környéke Óvoda és Bölcsőde Intézményeinek vezetését, hogy a mai sportnapon egészségügyi szűrést végezzenek.
A szűrést a sportcsarnokban kialakított szűrési ponton a barcsi Szívegyesület munkatársai végezték térítés nélkül. A szűrést pályázati pénzből fedezték. A szűrésen részt vettek a gyermekek mellett a kísérő szülők és a sportesemény iránt érdeklődő felnőttek is.
A szűrésen vércukor, vérnyomás, és testzsír mérést végeztek.A háttérben vidám gyermekzsivaj, zenére végzett tempós torna hangja hallatszott. Jó volt látni a boldog, önfeledten játszó egészséges gyermekeket, és az őket figyelő szülőket. Fotó,/tudósítás: Pethes Róbert