Az eseményen Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a jó szociálpolitika nem az egyszeri jótékonykodásról, hanem a minél teljesebb élet lehetőségének megteremtéséről szól.

„A jó szociálpolitika nem alkalmankénti karitatív tevékenységekről szól, hanem arról, miként lehet a fogyatékkal élőket hozzásegíteni a minél teljesebb élet megteremtéséhez. Magyarországon a szociális területen fenntartóként az állam, az önkormányzatok, az egyházak mellett a civil szervezetek is jelen vannak, utóbbiak az ellátás kilenc százalékát biztosítják. A szerepük felbecsülhetetlen, mert ők azok, akik tudják, hogy mit történik a területükön, hozzájárulnak a helyi közösségek építéséhez, megerősítéséhez”- mondta az államtitkár.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a fogyatékkal élőkkel való törődés az emberség mércéje.

„A Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete nem csupán gondozza a rászorulókat, de igény esetén munkát is biztosít számukra, s ezzel önbecsülést a számukra.”- mondta a városvezető.

A Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete közel negyven éve segíti a valamilyen fogyatékkal élőket, s jó ideje a megye legnagyobb civil intézményfenntartójaként dolgozik a rászorulókért.  

„Az intézményt azzal a céllal hozták létre, hogy komplex szolgáltatásokat nyújtva fogadni tudják az átmeneti nehézségekkel küzdőket, és lehetővé tegyék a bentlakást is azok számára, akiknek nagyobb segítségre van szükségük a mindennapokban”- mondta a dr. Hegedüsné Beleznai Csilla intézményvezető.