Szeptember 19-től várhatóan 120 napon át átlagosan napi 7300 tonna cukorrépát dolgoznak fel a gyárban, a munkát 230 állandó és 41 ideiglenes dolgozó három műszakban, éjjel- nappal végzi.   A nyersanyag hetven százaléka vasúton, harminc százaléka közúton érkezik.  

A várható termésmennyiség idén is jónak ígérkezik. Hektáronként 70 tonna körüli termésátlag várható, a cukortartalom, a csapadékos időjárás miatt azonban kevesebb lesz, mint a tavalyi.

A 125. cukorrépa-feldolgozási kampányt korszerűbb körülmények között kezdik a dolgozók. Idén két lépcsőben fejlesztik a 2015-ben átadott csomagolóüzemet, így tovább nő a Kaposváron előállított cukortermékek száma és 15-20 új munkahely jön létre.

Az értékesítéssel nem lesz gond, a nagy német- és franciaországi cukorrépa-termesztő országokat aszály sújtotta, több helyen 15-20 százalékos terméskieséssel számolnak.

A cukorgyár a somogyi megyeszékhely legrégibb gyára, legnagyobb adófizetője és egyik leghatékonyabban működő vállalata.

„A vállalat Kaposvár közösségi életében is jelentős szerepet vállal. A cukorgyár támogatja a helyi sportot, részt vett egy templom felújításban, és a cukoripari melléktermékből készülő biogáz segíti a Virágfürdő energiaellátását, valamint a gázüzemű helyijáratú buszflotta üzemeltetését”- mondta a mészkemence begyújtásakor Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere.