Somogyból tíz fürdőre lehetett szavazni, a versenyben a kaposvári Virágfürdő fürdő nyerte a megmérettetést. A megyei ranglista dobogójára a Virágfürdőn kívül még az igali és a siófoki fürdő fért fel.

Az összesítésben  a Virágfürdő az Év Fürdője 2017 kategóriában 15. lett. Ugyanezt a helyezést érte el az Igali Gyógyfürdő az Év Feltörekvő Fürdője kategóriában.

A Virágfürdő sokat tett azért, hogy elnyerje a címet.  A létesítményben folyamatosak a fejlesztések, és egész nyáron gazdag programmal várták a vendégeket. Tanévnyitó és egészségfesztivált rendeztek, és több közönségcsalogató rendezvénnyel várták nyáron a vendégeket. A vendégek pénztárcáját is igyekeztek kímélni a fürdőben, a kedvezményes jegyek és bérletek mellett a legkisebbek idén is ingyen látogathatták a létesítményt.

A Virágfürdőben 120 ezren fordultak meg a nyáron, a legtöbben azokon a hétvégeken, amikor tombolt a kánikula és hőségriadót hirdettek. A rekordot augusztus első hétvégéjén érték el, amikor több mint 6 ezren keresték fel a fürdőt.

A kaposvári fürdő nemcsak a helyiek körében népszerű, az egész régióból érkeznek vendégek, különösen sokan járnak át Baranyából, több a pécsi és komlói vendég is váltott karszalagot a Virágfürdő pénztárainál.