„A vasútvonalat 650 millió forint, míg a kerékpár utat 450 millió forintért újítják fel. Balatonfenyvesen a jelenleg nem üzemelő Imremajor – Csiszta Gyógyfürdő szakasz pályaszerkezetét korszerűsítik, illetve a balatonfenyvesi állomás épületében, a vendéglátásra szolgáló hely újul meg. A jelenleg szünetelő vonal visszaállításával a csak közúton megközelíthető Csisztafürdő ismét elérhető lesz vasúti vonalon is”– mondta el a fejlesztésről Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

A balatonfenyvesi kisvasút fennmaradásáért és fejlesztéséért 2016-ban nyújtott be pályázatot a település. A térség régi vágya teljesül a felújítással, Csisztapusztára, a gyógyfürdőbe ugyanis csak közutakon csak nagy kerülővel lehet jelenleg eljutni.

A balatonfenyvesi  kisvasútazok közé a kevés vasút közé tartozik,  amely közszolgáltatásként egész évben szállít utasokat, idegenforgalmi szezonban pedig  a Dél-Balaton egyik kedvelt turisztikai látványossága.

A kisvasút napján minden évben több százan látogatnak el Balatonfenyvesre, hogy együtt ünnepeljék a múlt századi hangulatot idéző kisvonatot.  A jármű komótosan, kényelmesen halad az erdős útvonalon.

A járművek az üzemben maradt 14 km hosszú távot 40 perc alatt teszik meg. A felújítás a Nagyberekben haladó szakaszának felújítása nem zavarja a turizmust, a munkálatok így nyáron is folyhatnak. A munkák már mindkét beruházásnál elkezdődtek, Balatonfenyvesen az állapotfelméréssel indítják a projektet.

A Balatonberény – Balatonszentgyörgy – Vörs kerékpáros útvonal létrehozásával a közlekedési, illetve a turisztikai, üdülési célú kerékpározás feltételei egyaránt javulnak. A fejlesztés célja, hogy a biztonságos feltételek megteremtésével a településeken a környezetkímélő kerékpáros közlekedési mód elterjedését elősegítsék.