A tranzakciót az EXIM Exportösztönző Magántőkealapot kezelő GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő menedzselte szoros együttműködésben az EPS szakembereivel. A cél Zhangjiakou város okos parkolási rendszerének saját finanszírozásból való kiépítése és 30 éves üzemeltetése. Zhangjiakou Pekinggel határos, lakossága 4,65 millió fő. A város a következő téli olimpia egyik legfontosabb helyszíne, ahol a sí és snowboard versenyeket tervezik megtartani.

A parkolási projekt célja a város centrumában 25 000 közterületi (utcai) parkolóhely és a belváros minden közterületen kívüli parkoló kapacitásának, mint a parkolóházak mélygarázsainak egy okos rendszerbe vonása. Ennek eredményeképpen az okos rendszer az összes parkolóhely adatával rendelkezni fog, így az autóvezetők a mobil applikáción és az intelligens forgalomirányító táblákon láthatják a szabad parkolóhelyeket.

A mobil app sok más funkció mellett navigációs szolgáltatást is nyújt: például az utazókat egyből a céljukhoz legközelebbi szabad parkolóhelyre irányítja.

A parkolási díjak és esetleges meg nem fizetett tartozások rendezésére kizárólag elektronikusan lesz lehetőség. A jelenlegi magyar pótdíjazási gyakorlattal ellentétben, a parkolási díjat meg nem fizető autósok „mikuláscsomagja” csak egy értesítő arról, hogy a parkoló autós helyett a parkoló ellenőrei indították el a parkolási díjfizetést. Így sokkal olcsóbbá és egyben egyszerűbbé válik az az elmaradt parkolási díj megfizetése.

Amikor pedig egy autóvezető elindítja a parkolási díjfizetést, de elfelejti azt leállítani, akkor erről a rendszer automatikus értesítést küld a sofőrnek. Így a parkolási díj betölti a forgalomszabályozási feladatát, ugyanakkor ezzel a szolgáltatással kiegészülve egyben az autós érdekeit is figyelembe veszi.

A rendszer teljes transzparenciát biztosít az önkormányzatnak, amely valós időben, online látja a parkolási adatokat, valamint az összes adatot tárolja és egy big data adatelemző és vizualizációs modulon keresztül az önkormányzat számára fontos adatokból teljesen automatikusan riportokat készít igény szerinti időszakonként. A városi közlekedés zavartalan üzemeltetése, tervezése és fejlesztése szempontjából is fontos, hogy ezek az információk elérhetők legyenek a Zhangjiakou-i városüzemeltetés és tervezés számára.

Az EPS Global szoftverrendszerén túl, az EXIM Exportösztönző Magántőkealap egy másik befektetése is fontos szerepet kap a projektben: a parkolóhelyek foglaltsági és egyéb használatra vonatkozó adatait az Asura Technologies Kft élő kameraképet feldolgozó videó analitikai megoldása fogja biztosítani.

Az EPS-nek a Zhangjiakou-i projekt a harmadik közös együttműködése lesz a ZTE telekommunikációs óriás infrastruktúra fejlesztéssel foglalkozó leányvállalatával, a ZTE ITS-sel. A Zhangjiakou-i beruházásban az EPS és a ZTE ITS konzorciumban vesz részt és stratégiai partnerségre lépett a China Communications Construction Company nevű kínai óriásvállalattal.

A teljes projekt kilencmilliárd forintos bekerülési értékének 90 százaléka a CCCC finanszírozza. Azonban az EPS többségi és a ZTE ITS kisebbségi tulajdonú közös holding vállalatának lesz irányító többsége (51  százalék) a projektcégben.

A CCCC a Fortune 500 lista szerint a világ 93. legnagyobb vállalata, egyben Kína legnagyobb közlekedési infrastruktúra építő és üzemeltető vállalata, 118 országában van jelen, így az EPS technológiája mind Kínában, mind a világon rendkívül gyorsan elterjedhet.