Az utóbbi években elszoktunk az igazi mínuszoktól, de az elmúlt egy hétben megtapasztalhattuk a viszontagságosabb téli időjárást, amikor a hideg erős széllel is járt. Jó hír azonban, hogy ma már naposabb időt tapasztalhatunk, és az OMSZ előrejelzése szerint folyamatosan emelkedni fog a hőmérséklet a napokban. A csütörtöki előrejelzés szerint az ország nyugati részén 10 fok lesz napközben, és vasárnap is 10 fok tájékán lehet a maximum.

Az előrejelzés grafikonján azt láthatjuk, hogy jövő hét kedden és szerdán akár 15 fok körül is alakulhat nappal a hőmérsékleti maximum.

Szervezetünkre hatással van a természet, a jól ismert tavaszi fáradtság is ránk törhet már február tájékán, amikor a melegebb idő hatására bágyadtabbak leszünk. De a következő időszak nagy hőmérséklet-ingadozása más jellegű problémákat is okozhat. Az OMSZ orvosmeteorológia arra figyelmeztet, hogy a frontérzékenyek a meleg hatására migrént, fáradtságérzetet és teljesítőképesség-csökkenést tapasztalhatnak. Nekik érdemes odafigyelni a megfelelő folyadékbevitelre, az egészséges táplálkozásra, és megúszhatják a felsorolt tüneteket, ha sikerült elkerülniük a stresszt.