Jelenleg 53 helyen fogadják el a Kaposvár Kártyát a somogyi megyeszékhelyen, számuk azonban évről évre gyarapodik.

Több mint 11 500 kártya van forgalomban melyet a kaposváriakon kívül a Kaposváron tanuló iskolások is használhatják diákéveik alatt. Az első kártyákat 14 éve indították útjára, s ma már színházbérlet és fürdőjegy vásárlásra, könyvtári beiratkozásra, autóbuszbérlet vásárlásra is lehet használni.

„Hamarosan a kaposváriak véleményét is kikérjük abban, hogy szerintük milyen funkciókkal és kedvezményekkel bővüljön a Kaposvár Kártya” - mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere az új kártyát bemutató sajtótájékoztatón.

A kedvezményeknek köszönhetően a kaposvári lakosok egy évben több ezer forintot is spórolhatnak a kártya használatával, vásárlásaikat pedig ezentúl az elektronikus rendszernek köszönhetően nyomon  is követhetik majd.

„Ettől kezdve látjuk a kártyatulajdonosok vásárlási szokásait és ehhez tudjuk igazodni kedvezményeket. Így például számíthatnak majd a Kaposvár Kártyások különböző csomagajánlatokra vagy éppen rövididős kedvezményekre„ - mondta Pintér Rómeó, önkormányzati képviselő.

A Kaposvár Kártya érvényességét minden évben meg kell hosszabbítani, amit a Tourinform irodában tehetnek meg a tulajdonosok. A vállalkozások pedig szintén ott adhatják be kérelmüket, ha ők is csatlakozni szeretnének az elfogadóhelyekhez.