„Sok esetben egy gyerek érkezése elveszi a házaspárok figyelmét és energiáját, ők pedig így elfelejtenek minőségi időt együtt tölteni. A Házasság Hete rendezvénysorozat nekik kínál megoldásokat, lehetőségeket”- mondta Ház Gergely, a Csakazért is Családokért Egyesület vezetője, a kaposvári programsorozat házigazdája.

„Az egész hét üzenete az, hogy a házasságok élhetőek, a házasság fontos, erőt és biztonságot ad a fogyasztói társadalom csábításai ellen, melyek házastársak egymás közötti kapcsolataira, és akár a gyerekekre is veszélyt jelenthetnek- tette hozzá a hétgyerekes civil vezető.

 Az egyesület több mint háromszáz párt ért el eddig a felvilágosító munkájával, tevékenységüket a katolikus egyház is támogatja. A Házasság Hete rendezvény sorozat megnyitóján köszöntött mondott Varga László, kaposvári megyés püspök is, aki a házasság befogadását Isten befogadásához hasonlította.

Az első rendezvényen, a katolikus gimnázium tornatermében Szita Károly, Kaposvár polgármestere azt mondta: a házasság még nem ment ki divatból Kaposváron. Mindez a gyerekek növekvő számában is megmutatkozik. Hozzátette, azért is fontos ez a rendezvény, hogy megadja az erőt, hogy minél több család legyen, hogy gyarapodni tudjanak a családok, ezáltal pedig gyarapodni tudjon a város.

A Házasság Hete programsorozat február 17-én, vasárnap ér véget. A házasok ezen a héten rengeteg közös programon vehetnek részt, így egyebek mellett kedvezményes áron mehetnek színházba és étterembe, és egy pszichológiai előadáson is részt vehetnek.