Fülöp Attila elmondta, idén 600 millió forintra pályázhatnak a civil és az egyházi szervezetek, szövetségek; a beadási határidő március 14-e. Hozzátette: az idei összeg mintegy ötszöröse a korábbi évek pályázati keretének.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára Huszár Zsuzsanna látássérülttel és Csák Attila informatikussal beszélget a Siketvakok Országos Egyesületének Korányi Sándor utcai épületében 2021. február 24-én. A látássérültek mindennapjait, önállóbb életét, munkavállalását megkönnyítő szolgáltatások biztosítására hirdetett pályázatot a kormány a Nemzeti Szociálpolitikai Intézeten keresztül - közölte az államtitkár a helyszínen tartott sajtótájékoztatón (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Emlékeztetett arra, januárban lépett életbe az a törvény, amely szerint minden 16. életévét betöltött látássérült ember jogosult az államilag támogatott látásrehabilitációs szolgáltatások igénybevételére.

Fülöp Attila arról beszélt, a kormányzat célja – a vírusjárvány visszaszorításával – az újranyitás, és fontosnak nevezte, hogy ennek során elérjék a nehezebb sorsú társadalmi csoportokat.

Közölte, a pályázattal a céljuk az, hogy hálózati formában biztosítsák az elemi rehabilitációs szolgáltatást regionális, illetve lehetőség szerint megyei szinten is. Ismertetése szerint a pályázati forrást egyebek mellett eszközök beszerzésére és a különböző szolgáltatások óraszámának növelésére lehet fordítani.