Alapvető célunk a somogyi településeken élők közösségeinek erősítése volt a pályázattal, de pályázati önerőt is biztosítottunk – mondta Biró Norbert az eddei egészségnapot megelőző, a pályázaton nyertes település polgármesterével tartott hétvégi sajtótájékoztatón.

A Somogy Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte: alapvetően sikeres volt a program, hiszen 26 pályázat érkezett több mint 10 milliós igénnyel.

„A nyolcmilliós keretet közel 30%-kal meghaladó többlet azt jelentette, hogy nem tudtunk minden igényt százszázalékosan kielégíteni. Ennek ellenére valamennyi pályázatot támogattuk az eredeti keret mértékéig 100 és a maximálisan igényelhető 500 ezer forint közötti összegekkel” - mondta Biró Norbert.

A támogatott rendezvények között szerepelnek sportnapok, gasztronómiai és kulturális rendezvények, illetve a helyi identitást erősítő felhívásra emléktábla állítására, fotókiállítás megrendezésére és települési kiadvány megjelentetésére vonatkozó igény is érkezett. Az eddei egészségnap is a támogatott rendezvények között szerepelt, amelyhez 200 ezer forintot nyert a település.

Nagy Mariann, Edde polgármestere a rendezvény előtt elmondta, már tavaly is volt egészségnap a településen, de a mostani támogatásnak köszönhetően már több programmal tudnak hozzájárulni a közösség összekovácsolásához, és az egészséges életmód kialakításához.