„Az összetartozás jelképének szántunk ezeket az Életfákat, egy gesztusnak, hogy mindnyájan átérezhessük, hogy kaposváriak vagyunk. Hogy legyen egy hely, ahova később szívesen jöhessünk vissza és, hogy megnézhessünk a nevünk a fákon” – emelte ki Szita Károly polgármester, aki megjegyezte, a tavalyi esztendőben 88 kisgyermekkel több gyermek született Kaposvárra, mint az azt megelőző esztendőben.

Az emléklapokat – rajtuk a fára került levél bronzmásolatával – szokás szerint Szita Károly adta át, aki az ünnepségen elmondta: az első életfákat már 17 éve, hogy elültették. Ezt követően állították az első bronz Életfát, a rajtuk szereplő gyermekek közül többen ma már 13 évesek. A második Életfára felkerült első levélkék névadói közül többen pedig már 8 évesek.

Az életfára a Kaposvárra született gyermekek nevével és születési dátumával ellátott levélkék kerülnek fel, valamint azoké, akik ugyan más városban látták meg a napvilágot, de már állandó kaposvári lakosok.

Az első fát 2006-ban állították, a 2011-ben állított második Életfa is hamarosan be fog telni, mivel ezen 3600 gyermek neve fér el, és már meghaladja a 2600-at. Amint elfogynak a helyek az ágakon újabbat fog állítani a város.