A verseny célja a pálinka kulturált fogyasztásának népszerűsítése, a minőségi pálinkakészítés elősegítése,- a versenyminták megmérettetése, a készítők elismerése, valamint- Somogy megye legjobb pálinkáinak a kiválasztása volt. A versenyre több kategóriában lehetett nevezni: almatermésűek, bogyósok, csonthéjasok, szőlő, törköly, erdei és vadon termő gyümölcsök, vegyes pálinkák, ágyas pálinkák és likőrök mezőnyben mérethették meg magukat a készítők.

A szakemberek és a társadalmi zsűri 390 pálinka- és 120 borminta közül választották ki a legjobbakat. A borok közül Fehér Ferdinánd cserénfai lakos Cabernet Sauvignon bora nagy aranyat érdemelt, és Kaposvár város borának választották.

A pálinkáknál 69 arany, 91 ezüst, 89 bronz született. A kaposvári Galántai János vilmoskörtéje lett Kaposvár város pálinkája. A szintén kaposvári Varga Lóránt törköly pálinkája Somogy Megye legjobb pálinkája díjat kapta. Sass Tamás somogyudvarhelyi lakos "Van" cseresznye főzete a verseny legjobb pálinkája lett. A verseny legjobb Magánfőzője címet a barcsi Tóth Tamás, a verseny legjobb Bérfőzője díjat a kőröshegyi Dencs István érdemelte ki.