Somogy megye legjobb bora a siófoki Illés Gábor vörös cuve-je, a verseny legjobbja pedig a nagybajomi Albertus József fehér bora lett. A verseny legeredményesebb borászának Fábrás Anett mondhatja magát, az igali Kreka Bálint pedig a szervezők és bírák legjobb bora címet kapta kékfrankos rosejáért.

A pálinkák mezőnyében nagyon erős volt a verseny. Jónéhány pálinkakészítő többféle nedűt is megméretetett. A zsűri döntése szerint a verseny legjobb pálinka-magánfőzője a barcsi Tóth Tamás lett. A kaposvári Szabó Krisztián cherish hordón érlelt vöröstörköly-párlata pedig Kaposvár város nagy díját nyerte el.

„Hosszú évek kitartó munkájának az alázatos tanulásnak és a soha sem lankadó hitnek köszönhetően elnyertem életem egyik legrangosabb és legmegtisztelőbb díját, Kaposvár Város Nagydíját törköly párlatommal. Nagy öröm és komoly visszajelzés ez számomra, hogy jó úton haladok”-mondta Szabó Krisztián.

Somogy megye nagydíját egy vilmoskörte párlat kapta, a 2019-es év nagydíját pedig a csurgói Dömötör Gábor jósta pálinkával érdemelte ki.