Az alkotásokat kizárólag digitális formában, keret, aláírás és vízjel nélkül lehet beküldeni a pályázat e-mail címére: fotopalyazat.somogy@gmail.com

Beadási határidő: 2018. október 31. szerda éjfél. A záró időpont után érkező alkotások a pályázatban nem vehetnek részt.

A Megyei Fotópályázatot 1983-ban hirdette meg először a Compur Fotóklub a Somogy Megyei Tanáccsal közösen. Később a Somogy Megyei Önkormányzat támogatta a pályázat létrejöttét.

„A fotópályázat célja: Somogyország épített és természetes környezeti, kulturális értékeinek, eseményeinek, rendezvényeinek, hagyományainak, maradandó értékeinek, a somogyi emberek mindennapjainak bemutatása, megörökítése legfeljebb 5 darab egyedi, korábban nem publikált fotóban oly módon, ahogy azt, azokat a somogyi polgárok látják”- mondta Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

A szakmai zsűri technikai előválogatás után 2018. november 8-án választja ki a nyertes alkotásokat, mely döntés alapján az első helyezett 100 000 Ft, a második 75 000 Ft, míg a harmadik 50 000 Ft értékű fotóutalványt nyer.

A díjazottakkal együtt a legjobb 30 fotó a 2019. évi Megyehéten kiállításra kerül.