A tárlatot Huszti Gábor nyitotta meg. A Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke hangsúlyozta, hogy az ünnepi Megyehetet mindig egy-egy elismert művész kiállítása színesítette az előző években.

„Most fotópályázatot hirdettünk, és a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt alkotások kerültek a tárlat anyagába. A Somogy megyei fotópályázatot 1983-ban hirdette meg először a Compur Fotóklub a Somogy Megyei Tanáccsal közösen. Később a Somogy Megyei Önkormányzat támogatta a pályázat létrejöttét, s ma már együtt hirdetjük meg a kiírást”- mondta az alelnök.

A felhívásra 48 pályázótól 221 fotó érkezett, nem kis fejtörést okozva ezzel a szakmai zsűrinek. Nem csak a mennyiség, hanem a minőség is több fordulós értékelésre késztette őket. Az utóbbi idők egyik legerősebb beküldött anyagából kellett dönteniük, hogy melyik 30 fotó kerüljön kiállításra, s hogy melyik legyen a díjazandó három.

A zsűri döntése alapján első helyezett Gschwindt Márk lett Testőr című képével. Második helyen végzett Narbutt Daria Varázslatos Balaton című alkotása, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Trevisán Fanni állhatott Csak egy átlagos nap című fotójával.

A díjakat Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke és Bedő Kornél a Compur Fotóklub elnöke adta át a pénzjutalmakkal együtt.

221 fotóból a Testőr lett a legjobb
Fotó: Helyi Híradók/Sz. É.

 

A tárlat január 25-ig látogatható a Kormányhivatal Galériában.

A tervek szerint a fotóklub és a megyei önkormányzat idén is meghirdeti a közös pályázatát, melyben új kategóriaként a telefonos, tabletes, tehát nem hagyományos fényképezőgéppel készült fotókat is várják és díjazzák közülük a legjobbat.