A Széchenyi közben a volt kenyérgyár épületében van a központja a Biokal International Kft-nek. Tulajdonosa Kálmán László. Korai munkásságában, mint vasas szakember dolgozott az ÉPGÉP Vállalat barcsi gyárában. Ebben az időben is az új szakmai kihívások keresése, a kísérletezés érdekelte.1983-ban hallotta, hogy a Balaton vizének minőségét radikális megoldással, történetesen annak kimondásával, hogy a parttól kifelé mért 5 km távolságú övezetben a tó körül megtiltották a vegyszeres növénykultúra kezelést, csökkentendő a víz foszfáttartalmát s így javítva a vízminőségét. Ekkor kezdett el gondolkodni a megoldáson. Gondolta, ha a régi közmondás igaz, mely szerint fűben-fában van az orvosság, és ez az emberi szervezetben működik, akkor egy másik élőszervezetben, a növényvilágban is működhet. 1983-ban saját szabadalmai alapján kézműves körülmények között kezdte el gyártani gyógynövények kivonatából, Csokonyavisontai gyógyvíz és biótőzeg felhasználásával biológiai hatású készítményeit.1983-ban belépett a Biokultúra Szövetségbe. Kapcsolatba lépett a Gödöllői Agrártudományi Egyetemmel és más kutató helyekkel is. A kismennyiségben előállított készítményeit itt vizsgálták és tesztelték. Ennek eredményei alapján kidolgozták a kiszórási, adagolási ajánlásokat is. Nagyobb mezőgazdasági termesztő cégek átvették a termékeket üzemszerű használatra, különböző kultúrákban.A készítményeknek hármas hatása van:1Növényerösítő, 2. Gomba gátló hatás, 3. Rovarriasztó hatás/nem pusztítja el a rovart, csak távol tartja a károsítást/. A készítmények különféle halmazállapotúak. Permetszerű, azaz folyékony, szilárd/granulált illetve szilárd kocka/.Termékek a legmagasabb ECOCERT /USA/ tanúsítvánnyal rendelkeznek a termékek. Számtalan kiállításon, vásáron vettek részt. Termékeiket kiajánlották Németországba, Kínába, Dubaiba is. Szállítanak Litvániába. Az értékesítés élénkítése érdekében marketingüket kell hatékonyabbá tenni.A növényi kultúra kezelése mellett a kutatás-fejlesztés tovább fejlődött és az állatgyógyászatra is kiterjedt. A FIT-AKTI-KAL termékcsalád az állatok immunerősítésében, a szarvasmarha baktériumos fertőzésének megelőzésében és az állattartási alom fertőtlenítésében bír jelentőséggel. A fejlesztések tovább mentek és most már kiemelkedő jelentőséggel a humán gyógyászatban használják széleskörűen úgy itthon, mint külföldön. Az AKTIKÁL C1-től C7-ig terjedő készítmény sor belső és külső használatra ajánlott. Kiválóan, s talán egyedül, gyógyítja az igen kellemetlen pikkelysömört, de jelentős hatású a rosszindulatú elváltozások gyógyításában is. A világon több százmilliónyi pikkelysömör betegségben szenvedő embertársunk él.
Barcson megalakították a Rák és keringési betegségben szenvedők alapítványát. Rákkutatókkal, onkológus orvosokkal közös gyógyító munka folyik.
Így jutott el egy „vasas” szakember a humán gyógyításokig, használva pozitív gondolkodását, bízva önmagában és konstruktivitásában, az emberiség hasznára. Pethes Róbert