Virág József az oltás menetéről azt közölte, az előzetes regisztráció alapján a fővárosi és a Pest Megyei Kormányhivatal a háziorvosokon keresztül "delegálja" az embereket a Szent Margit Kórházba.
 
Hozzátette, a háziorvosok végzik el az előzetes vizsgálatokat és a szűrést, illetve ők tájékoztatják a pácienseket például az oltóanyagról. Végül pedig szintén a háziorvosok irányítják az embereket a megfelelő oltópontra - mondta.
 
Ha valakit a háziorvos "kiszűr", például valamilyen társbetegség miatt, akkor delegálhatnak helyette más valakit - mondta.
 
Kitért arra is, hogy a kórházban a lakosok mellett az egészségügyi dolgozókat is oltják, ugyanakkor külső helyszíneken, mint például szakrendelőkben vagy szociális intézményekben is oltanak.
 
Virág József hangsúlyozta, a "főszabály" alapján vakcina nem mehet kárba, így minden oltóanyagot felhasználnak.
 
A közmédiának a helyszínen megszólalt egy, az oltáson frissen átesett csobánkai nő, aki arról számolt be, hogy a kormányzati oldalon való regisztráció után a Pfizer-vakcinát kapta meg. Arra a kérdésre, miért döntött úgy, hogy regisztrál, azt válaszolta: "szeretnék életben maradni".