A részletekről és a 2019-20-as évadról sajtótájékoztatón számoltak be a teátrum vezetői.

Fülöp Péter színházigazgató örömét fejezte ki, hogy a két és fél éves átmeneti időszakban, - amíg az Együd Árpád Művelődési Központban játszottak - is működött a színház, nem pártolt el a közönség és erősödött a társulat közössége.

„A Csiky Gergely Színházat, mint a régió egyetlen teátrumát, nem csupán művészeti, hanem kulturális központként is definiáljuk. A kaposvári teátrum a következő években ennek a felelősségtudatnak a jegyében határozza meg műsorát és művészeti koncepcióját, valamint a társadalomban betöltött szerepét”- mondta színházigazgató.

A rendezvényen részt vett Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár is, aki Kaposvár fejlesztéseit méltatta.

„Kaposvár az első olyan városa Magyarországnak, amely a Hagyományok Háza után, a Nemzeti Táncszínház felújítása után az első nagy kulturális beruházás elkészültét magáénak tudhatja." -hangsúlyozta az államtitkár.

A sajtótájékoztatón ott volt Szita Károly polgármester, aki megköszönte a színház vezetésének és a színészeknek, hogy az Együdben is jobbnál-jobb előadásokkal szórakoztatták a kaposváriakat.

”A színház felújításra a Modern Városok program keretében több mint 9 milliárd forintot kapott a város a Magyar Kormánytól, így a teátrum otthona a Németh István Program részeként teljesen megújul és kibővül.”- mondta Kaposvár polgármestere.

A nyitó díszelőadás rendezésére a Nemzeti Színház igazgatóját, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Vidnyánszky Attilát kérték fel.

„Engem mindig nagy formátumú művek rendezésére hívnak. Madách, Dosztojevszkij, Csehov az én világom. Ezért először meglepett a kérés, majd miután elolvastam a darabot, azonnal szerelembe estem vele, s nagyon várom már a közös munkát a színészekkel. Olyan előadást szeretnék csinálni, amely méltó lesz az ünnephez”- mondta Vidnyánszky Attila.

A jövő évad darabjait Olt Tamás művészeti vezető ismertette, aki az új tagokról is szólt. A Kaposvári Egyetem, színész szakjának Eperjes Károly vezette osztályából több hallgató is meghívást kapott a társulatba, de visszatér Hüse Csaba, új tagként pedig többek között Voith Ágit is láthatják a nézők a kaposvári színpadon.

NAGYSZÍNPADI BEMUTATÓK:

Csiky Gergely: Buborékok, r.Vidnyánszky Attila, 2019. október 23.

Pter Stone: Sugar - Van, aki forrón szereti, r.Verebes István, 2019. december 20.

Csehov: Cseresznyéskert, r. David Doiasvili, 2020. március 20.

Kálmán Imre: Csárdáskirálynő, r. Keresztes Attila, 2020. május 8.

KAMARA BEMUTATÓK:

Tasnádi István: Kartonpapa, r. Tasnádi Csaba, 2019. november 20.

Lev Tolsztoj: Legenda a lóról, r. Ilja Bocsarnikovsz, 2019. december 20.

Alexandre Dumas - Jean Paul Sartre, r. Horváth Illés, 2020. május 2.

GYERMEK- IFJÚSÁGI BEMUTATÓK - NAGYSZÍNPAD:

Presser G. - Sztevanovity D. - Horváth P.: A padlás, r. Bergendi Barnabás, 2019. november 5.

Fekete István: Tüskevár, r. Olt Tamás, 2020. február 13.

PÖTTÖM BEMUTATÓ - STÚDIÓ SZÍNPAD

Vladimír Jiránek - Jiri Sebánek: Bob és Bobek, r. Gulyás Anna, 2020. március 17.

KOPRODUKCIÓK - KAMARA SZÍNPAD

Török Tamás: Dámák, r. Török Tamás, 2019. július 25. (Szivárvány Kultúrpalota)

Joe DiPietro: Ügyes kis hazugságok, r. Szalma Tamás, 2019. augusztus 8. (Anna Grand Hotel, Balatonfüred)