Kováts Csaba, a Zselicvölgyi Gulyásfőző Verseny szervezője elmondta, hogy a tavalyi nagy sikerű verseny után idén is hasonló megmérettetésben gondolkodnak. Eddig 50 csapat adta le a nevezését, hogy ismét megmutassák, miként forgatják a fakanalat. Az elmúlt évben sokan kísérleteztek új ízekkel, a hagyományos gulyás mellett gombás, és babos ízesítésűt is kóstolhatott a zsűri.

Az alapanyagokat az idén is minden nevező csapatnak biztosítják, az értékelés pedig anonim módon történik. Az ítészek csak az ízekre koncentrálnak, a szakácsok kiléte az eredményhirdetésig homályban marad. Akik félnek a kalóriától azok számára a Gödrei-vízfolyás völgyében gyalogtúrát szerveznek a Mátyás–kúthoz, ahol a legenda szerint Mátyás király a lovát itatta országjáró pihenése közben.

A harmadik Zselicvölgyi Gulyásfőző Verseny az idén is jótékony célt szolgál. A nevezési díjakból ez alkalommal a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ diákjainak kirándulását támogatják.

Gulyás illatával lesz tele a Zselic
 

 

„Május másodikán száz tanulóival érkezünk a hajmási Szabadidő parkba, ahol a speciális nevelésű igényű gyerekeink megnézhetik a farm gazdaságát és az állatokkal is megismerkedhetnek – mondta el Benczéné Csorba Margit, a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ főigazgatója.

Azoknak is érdemes lesz azonban kilátogatni a rendezvényre, akik sem a gasztronómia, sem a túrák iránt nem érdeklődnek, csupán egy kellemes napot szeretnének a természetben eltölteni. A színes programok közt Maksa Zoltán és Ihos József fellépése is szerepel.