„Hobo tavaly már tartott egy nagy sikerű, négy előadásból álló fellépést Kaposváron. A közönség azonban idén ismét látni és hallani szeretné, ezért a népszerű zenész hétvégén Kaposváron mutatja be először új albumát, a Hé, Magyar Joe-t”- mondta az előadásokat bemutató keddi sajtótájékoztatón Szalay Lilla, az Együd Árpád Kulturális Központ vezetője.

Nevethetünk és sírhatunk is a Szivárványban
Szalay Lilla és Együd Árpád (Fotó: Helyi Híradók/Sz. É.)

 

A Faludy és a Viszockij estek után pedig a Látnokok, költők, csavargók című előadásával búcsúzik Földes László Kaposvártól.

Folytatódnak a jazz-péntekek is, ahol a vendégművészek mellett helyi előadók is bemutatkozási lehetőséget kapnak a kötetlen, beszélgetős esteken.

Ismét lesznek színházi előadások is a Szivárványban. Gálvölgyi János önálló estje után a Játékszín művészei érkeznek Kaposvárra, akik a Mennyei hang című darabot hozzák el. Az előadás főszereplője Bánsági Ildikó Kossuth-díjas színésznő, aki először vendégszerepel Kaposváron. Harmadszor mutatják viszont be a Csárdáskirálynőt.

„Mindig teltházas ez az előadás, s amíg van rá igény, addig újra bemutatjuk”- tudtuk meg Török Tamástól, a Szivárvány Kultúrpalota művészeti vezetőjétől.

Az őszi színházi estekre és koncertekre várhatóan idén is nagy lesz az érdeklődés, a kaposvári közönség szereti a vendégjátékokat, nyári színházi előadások is folyamatosan telt ház előtt mentek.